Pieczenie tortów dla wielu osób jest pracą zawodową, a dla innych hobby. Nic dziwnego, ponieważ można dzięki temu uzyskać naprawdę przepiękne kształty, a także wypieki, które cieszą nie tylko osoby obdarowane, ale również zaproszonych gości. Torty w stylu angielskim są to torty, które dekorowane są zazwyczaj masą cukrową, plastycznym lukrem lub też czekoladą. Nie da się ukryć, że prezentują się naprawdę zjawiskowo, ponieważ można mogą przybierać kształty znanych postaci, czy to z bajek, czy z kultury. Można także wykonywać na niech ciekawe figurki, wzory, różnorodne. Warto pamiętać, że do tego typu dekorowania należy użyć konkretnych narzędzi, które ułatwiają znacznie tę pracę. Jak wykonywać dekorowanie zaawansowane? Czego użyć? Zachęcamy serdecznie do przeczytania naszego krótkiego artykułu.

Masa cukrowa do modelowania Saracino

Osoby, które zajmują się dekorowaniem tortów od wielu lat, powinny zdecydować się na wykorzystanie produktów zaawansowanych, dzięki którym będą mogły wykonać wiele różnych technik zaawansowanych, które będą prezentować się naprawdę zjawiskowo. Przede wszystkim popularna staje się masa cukrowa Saracino. Jest to wysokojakościowy produkt uznawany na całym świecie przez czołowych dekoratorów. Masa cukrowa do modelowania Saracino służy do wykonywania różnych figurek i ozdób, a także kwiatów  ale o zaawansowanych kształtach. Można w niej rzeźbić, a także plastycznie się bawić. Osoby, które na co dzień zajmują się tym takim dekorowaniem  od wielu lat, powinni zdecydować się na taki zakup. 

Torty na, których widnieją piękne figurki lub też pomalowane są, czy też udekorowane dodatkową masą cukrową do modelowania saracino, przepięknie się prezentują. Są one przeznaczone przede wszystkim dla dzieci, które doceniają tego typu kształty. W masie tej znajduje się także dodatek kakaowy, który sprawia, że masa nie wysycha tak szybko, dlatego można bezpiecznie formować z niej różne figurki. Następnie należy wypiec dany daną figurkę, dzięki temu stanie się ona twardsza.